Verwijder de schil en pitten van de pompoen

( als de pompoenenschil te hard is om te snijden kun je de pompoen een half minuutje in de magnetron doen, de schil wordt dan wat zachter)

Snijd het vruchtvlees in stukken van 1cm bij 1cm

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van 1cm bij 1cm

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook

Rasp de gember

Verwarm een ruime pan met een scheut zonnebloemolie

Fruit hierin de ui, knoflook, gember en kerrie

Voeg de pompoen en aardappel toe

Bak dit kort mee zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met het kerriemengsel

Schenk 1,5 liter water erbij

Rasp de schil van de citroen en sinaasappel erbij en roer dit door

Breng aan de kook

Voeg de groentebouillonblokjes toe en laat dit oplossen

Leg de deksel op de pan en kook de soep in circa 25 minuten gaar

Bak de spekjes uit in een koekenpan

Pureer met een staafmixer de soep glad, voeg vervolgens de uitgebakken spekjes toe en pureer deze mee in de soep

Breng het op smaak met peper en zout

Ingredienten

  • 1,5 Kg pompoen
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 300 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram verse gember
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout

Recept downloaden