Maak eerst van de pompoen een puree, dit doe je door de pompoen in blokjes gesneden te koken in ruim water. Door de pompoen eerst circa 4 minuten in de magnetron te doen kun je deze makkelijker snijden, ook de schil moet verwijderd worden. Giet de gare pompoenblokjes af maak er in de blender een puree van.

Doe de havermeel, pompoenpuree, ei, amandelmelk, zout, bakpoeder en koek/speculaaskruiden in een kom en meng dit goed door elkaar.

Verhit wat olie of bakspray in een pan en bak de pannenkoekjes 2 a 3 minuten om en om tot ze gestold en mooi bruin van kleur zijn.

Eet de pannenkoekjes warm met wat honing, poedersuiker of bruine suiker

 

Ingedienten

  • 30 gr. havermeel/tarwemeel
  • 75 gr. pompoenpuree
  • 1 ei
  • 50 ml. Amandelmelk ongezoet
  • 1 à 2 eetlepels ahornsiroop/honing
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
  • ½ tl. Bakpoeder
  • Snufje zout